Woningwijzigingen (ZAV)

Zelf verbouwen of uw woning verbeteren?

Wilt u zelf veranderingen aanbrengen in of aan uw woning? Informeer eerst bij FidesWonen naar de mogelijkheden. Voor alle wijzigingen heeft u van ons toestemming nodig.

Voordat u de aanvraag bij ons indient kunt u zelf toetsen of bouwwerken zoals tuinhuisjes, overkappingen en andere aanpassingen zijn toegestaan. U kunt dit nazien via https://www.omgevingsloket.nl/

Wij vragen u vooraf een schriftelijke en ondertekende aanvraag bij ons in te dienen. Bij de aanvraag ontvangen wij graag (bouw)tekeningen, foto's en eventuele facturen, zodat wij uw aanvraag beter kunnen beoordelen. U ontvangt dan binnen 2 weken schriftelijk bericht. 

Wanneer u van ons toestemming krijgt de verandering aan te brengen, is er sprake van een zelf aangebrachte voorziening (ZAV). Leidt deze ZAV tot een woningverbetering? Dan is het mogelijk dat u daarvoor een vergoeding krijgt op het moment dat u gaat verhuizen.

Heeft u nog vragen of advies nodig? Zie voor meer informatie tevens de brochure "Regeling voor Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV)" hiernaast. Of neem contact op met een van onze medewerkers. Zij informeren u graag.