Reparatieverzoek

Wie betaalt welke reparatie?

Voor storingen aan uw centrale verwarming mag u altijd rechtstreeks Kievit Warmte bellen, tel. 0187-48 26 09.

Voor verdere detailinformatie of als u wilt weten wat FidesWonen repareert, wat voor uw rekening is of welke reparaties onder het serviceabonnement vallen, klik dan hieronder voor de brochure Onderhoudsbeleid en Serviceabonnement.

Reparatieverzoek

Uw gegevens
Uw reparatieverzoek

Klik hier voor meer informatie

Rioleringsproblemen

Rioleringsproblemen ontstaan vaak onverwacht en komen altijd ongelegen. Daarom is het goed om te weten dat uzelf veel kunt doen om problemen te voorkomen. Een aantal tips op een rij:

  • Reinig regelmatig alle aanwezige sifons. Denkt u een verstopte keukenafvoer of wastafel te hebben, kijk dan eerst of het sifon niet schoongemaakt moet worden. Ook wanneer u een service abonnement heeft afgesloten bent u zelf verantwoordelijk voor het schoonmaken hiervan.
  • Giet nooit resten jus, frituur- en/of braadvet in de afvoer, maar gooi dit bijvoorbeeld in een leeg melkpak. Ook vloeibaar vet stolt, dus voordat u uw braadpan afspoelt, deze eerst met keukenrol schoonvegen.
  • Maandverband, tampons en vochtige doekjes veroorzaken verstoppingen. Gooi deze niet in het toilet en zorg voor een afvalbakje, zodat uw gasten zich niet genoodzaakt voelen deze via het toilet door te spoelen.
  • Gebruik niet te veel toiletpapier en spoel uw toilet door met voldoende water. De waterbespaarknop lijkt beter voor de portemonnee, maar veroorzaakt menig verstopping.
  • Wanneer een toiletverfrisser in het toilet valt, blijft deze in de zwanenhals steken. U kunt hem er met de hand gemakkelijk uithalen. Druk hem niet door, want dan moet het toilet gedemonteerd worden.
  • Laat het emmertje in uw schrobputje zitten. Deze werkt niet alleen als stankafsluiter, maar zorgt er ook voor dat er niks in het riool valt.
  • Zorg ervoor dat uw dakgoten regelmatig worden schoongemaakt. Bladeren en takjes die in de afvoer komen zorgen voor een verstopping van de hemelwaterafvoer. U bent zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van de goten.
  • Gebruik (vaat-)wasmiddel met mate. Bedenk u dat veel verstoppingen veroorzaakt worden door overmatig zeepgebruik.
  • Spoel met regelmaat uw afvoeren met heet water en soda, zodat aangekoekte vet- en zeepresten in de buis oplossen. Het is een goedkoop middel en erg effectief.
  • Wees voorzichtig met het gebruik van ontstoppingsmiddelen. Vaak beschadigen zij de binnenriolering en richten meer schade aan dan dat zij goed doen. Naast schade aan de afvoer, zijn zij vaak ook schadelijk voor uw luchtwegen en huid. Korrels harden uit, waardoor de verstopping hardnekkiger wordt en moeilijk te verhelpen. 


Heeft u een verstopping of andere problemen met de riolering, dan dient u dit te melden bij FidesWonen, waarna wij een afspraak met u maken om de problemen te verhelpen.