Huurtoeslag

Niet voor iedereen is het even makkelijk om de maandelijkse huurlasten te betalen. Voor deze mensen is er de regeling huurtoeslag, een bijdrage vanuit de overheid in de huurlasten. De Belastingdienst/Toeslagen betaalt de huurtoeslag uit.

Wilt u weten of u voor huurtoeslag in aanmerking komt? U kunt via http://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/ een proefberekening uitvoeren. 

Om huurtoeslag aan te vragen heeft u nodig: 

1.   Huurgegevens

Dit zijn gegevens van FidesWonen. In elk geval moet uw actuele huurbedrag en eventueel servicekosten erop staan. 

2.   Inkomensgegevens

Dat kunnen loonstrookjes zijn, een jaaropgaaf, een (voorlopige) aanslag inkomstenbelasting of papieren waarop staat hoeveel uitkering u ontvangt. Ook het inkomen van uw eventuele medebewoners telt mee voor de berekening van uw huurtoeslag. 

3.   Het aanvraagprogramma of aanvraagformulier

Een aanvraagformulier kunt u downloaden van http://www.toeslagen.nl of telefonisch opvragen op nummer 0800-0543. Bij het formulier zit een uitgebreide toelichting die u helpt bij het invullen. 

Nog enkele tips en aandachtspunten: 

  • De huurtoeslag wordt gebaseerd op de gegevens van uw aanvraag. Als die gegevens veranderen moet u dit meteen doorgeven aan de belastingdienst. Hiervoor kunt u gebruik maken van een wijzigingsformulier dat u kunt downloaden of telefonisch aanvragen.
  • Gaat u verhuizen, vraag dan altijd een wijzigingsformulier aan bij de Belastingdienst.
  • Huurtoeslag is een voorschotbedrag. In 2019 ontvangt u een eindafrekening over 2018.
  • Op de site van de Belastingdienst kunt u een proefberekening maken. Zo berekent u snel en makkelijk de hoogte van uw huurtoeslag.

Heeft u nog vragen over de huurtoeslag of hulp nodig bij het aanvragen en/of invullen van het formulier, dan kunt tijdens kantooruren contact met ons opnemen.

Kan ik voor 2018 huurtoeslag aanvragen?

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden