Nieuwsbericht

Anterieure overeenkomst project Groene Zoom

Publicatiedatum: 20-06-2013

Op woensdagmiddag 5 juni 2013 ondertekenden in het gemeentehuis in Middelharnis, in vergaderkamer 'Middelharnis', waarnemend burgemeester Corstiaan Kleijwegt en de directeur-bestuurder van Fides Wonen Gert-Jan van der Valk de anterieure overeenkomst voor de bouw van een appartementencomplex aan de Groene Zoom in Sommelsdijk.

"Ben je daar nu alwéér?" Met die woorden, maar ook met een lach op z'n gezicht, ontving waarnemend burgemeester Corstiaan Kleijwegt de directeur-bestuurder van FidesWonen, Gert-Jan van der Valk op woensdagmiddag, 5 juni, in het gemeentehuis in Middelharnis. Na het ondertekenen van de anterieure overeenkomst voor de 2e fase Oudeland, twee weken geleden op dezelfde plek, viel er opnieuw zo'n overeenkomst te ondertekenen. Nu voor de bouw van een nieuwe 'Groene Zoom flat'.

De huidige flat aan de Groene Zoom te Sommelsdijk, zo'n veertig jaar geleden gebouwd als eerste flatgebouw op Goeree-Overflakkee, beantwoordt niet meer aan de eisen van de tijd. Nieuwbouw bleek de meest geschikte optie.

Architectenbureau Casa Ratsma te Dirksland maakte een ontwerp voor een nieuw complex, met bijzondere aandacht voor duurzaamheid. Zo is de ligging van de dakvlakken zodanig dat ze geheel bekleed kunnen worden met zonnepanelen. En elk appartement heeft straks z'n eigen energievoorziening. De woningen in de nieuwe Groene Zoom flat zijn met name bedoeld voor senioren, vertelde Van der Valk woensdagmiddag, vlak voordat hij en de burgemeester hun handtekeningen zetten onder de anterieure overeenkomst om de bouw mogelijk te maken.

Met in totaal 26 appartementen telt de nieuwe flat straks vier woningen minder dan nu het geval is. Dat heeft te maken met de grotere inhoud van de appartementen. Daardoor wordt de hoogte van het flatgebouw ook iets hoger dan nu het geval is. Daarnaast komt het gebouw er als het ware omgedraaid bij te staan ten opzicht van de huidige situatie, dit wil zeggen met de woonkamers aan de achterzijde, uitkijkend over de polder en met de gaanderijen en voordeuren aan de straatzijde van de Groene Zoom.

Overigens zit het hele plan nog in de bestemmingsplanprocedure, met name vanwege de iets hogere afmeting van het nieuwe gebouw. Van der Valk hoopt dat eind dit jaar of begin volgend jaar met de sloop van de oude flat kan worden begonnen en dat meteen daarna met de nieuwbouw kan worden gestart. Dat laatste is nog afhankelijk van of de financiering sluitend kan worden gekregen, waarover FidesWonen naar verwachting binnenkort nader bericht krijgt van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw.

"Een stukje dorpsvernieuwing", noemt Van der Valk het nieuwe plan. En de burgemeester, Van der Valks toelichting aangehoord hebbend, kon niet anders concluderen dan: "Heel mooi plan, daar kun je mee geuren."

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden