Nieuwsbericht

Officiële opening nieuwe kantoor FidesWonen.

Publicatiedatum: 19-06-2014

Nieuwe kantoorpand FidesWonen officieel geopend

9 weken na de verhuizing was het zo ver: burgemeester Grootenboer verrichte de officiële openingshandeling van het nieuwe kantoorpand van FidesWonen op de hoek Langeweg en Beneden Zandpad in Middelharnis. Na maanden van grootscheepse verbouw van het oude postkantoor en de verhuizing van vier locaties naar één begin april, is nu het gebouw officieel in gebruik genomen. Burgemeester Ada Grootenboer en directeur-bestuurder Gert-Jan van der Valk liepen samen door een grote foto van het oude TNT-gebouw om daarna als officiële handeling een ballonnenlint door te knippen.

Eerder op de middag verwoordde Van der Valk in een openingsspeech dat hij trots is op de nieuwe werklocatie van de corporatie. “Het is een duurzaam pand geworden, met een passend energielabel A. Deze centrale locatie hebben we een uitstraling kunnen geven die een plek als deze verdient. Het is dorpsvernieuwing, waar een private onderneming met een maatschappelijke taak midden in de samenleving haar werk kan en mag doen, en daar zijn we wat blij mee!”. Burgemeester Grootenboer stipte ook de historie van de locatie aan: ‘Op de plek waar we nu staan, werd in 1879 een pand geopend als weeshuis. De stichter ervan was Dirk Bos, die zich nauw verbonden voelde met het lot van minderbedeelden. Op diezelfde plek staat we ook nu, in een pand dat eind 2012 door FidesWonen werd aangekocht en dat wederom een maatschappelijke functie kreeg. Daarom is ook de gemeente trots op woningcorporaties als FidesWonen, die van grote waarde is voor de sociale volkshuisvesting en een deel van het maatschappelijk vastgoed op Goeree-Overflakkee.’ Na de openingshandeling volgden nog complimenten en felicitaties van de Ledenraad en van de Raad van Commissarissen van FidesWonen.

’s Avonds mocht FidesWonen vele bezoekers ontvangen die een kijkje kwamen nemen tijdens de open avond. Meer dan 200 belangstellenden, waaronder veel huurders en buurtbewoners maakten van de gelegenheid gebruik om binnen te kijken in het markante pand op een centrale plek op Goeree-Overflakkee.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden