Nieuwsbericht

Officiële opening Groene Zoom

Publicatiedatum: 29-09-2016

Op woensdag 28 september was het zo over: de officiële opening van het nieuwbouwproject de Groene Zoom van wooncorporatie FidesWonen. Onder toeziend oog van vele belangstellenden knipte wethouder Daan Markwat samen met huurder Adri Biever het lint door om de naam van het complex te onthullen.

Voorafgaand aan de onthulling van de naam sprak Daan Markwat, wethouder van de gemeente Goeree-Overflakkee en Gert-Jan van der Valk, directeur-bestuurder van FidesWonen de aanwezigen toe. Ook de aannemer Arno Hokke van bouwonderneming Stout en Krijn Ratsma, de architect kregen kort even het woord.

Vooral de reacties van de bewoners die al enige maanden in het complex wonen zijn positief. De ligging aan de rand van het dorp met schitterend uitzicht over de polders is puur genieten, aldus de huurders. Velen zijn onder elkaar ‘oude bekenden’, verhuisd vanuit de nabij gelegen bloemenbuurt of het ‘ons kent ons’ en de bewoners hebben het met elkaar gezellig gemaakt. Daar refereerde de architect ook naar. “Als ik al die bewoners op een zonnige dag buiten zie zitten op hun balkon, in sfeer verrijkt door aankleding van terrasstoelen, parasols en plantenbakken, dan word ik blij” aldus Krijn Ratsma.

Het complex kreeg de naam ‘aan de Groene Zoom’, eenvoudig maar doelmatig noemde Gert-Jan van der Valk deze naam. De oude flat was in de volksmond bekend als ‘de Groene Zoom flat’. Echter “flat is geen woord meer van deze tijd”, aldus Gert-Jan van der Valk. Er is dus gekozen voor een officiële naam voor het gebouw. Het lint werd doorgeknipt, de ballonnen vlogen weg en de naam werd onthuld ‘aan de Groene Zoom’. Logisch en duidelijk voor iedereen.

Naast de felicitaties aan de bewoners en aan FidesWonen, wenste Daan Markwat, wethouder van ruimte, wonen en leefbaarheid de huurders heel veel woonplezier. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden