Nieuwsbericht

Ondertekening overeenkomst 42 nieuwbouwwoningen Dirksland/Herkingen

Publicatiedatum: 02-06-2017

Ondertekenen overeenkomst 42 nieuwbouw NOM-woningen en -appartementen

Op 30 mei jl. ondertekenden wooncorporatie FidesWonen en aannemer Kroon & de Koning uit Zwijndrecht de Design Build & Maintenance overeenkomst voor 42 nieuwbouwwoningen verspreid over Dirksland en Herkingen. Deze contractvorm is voor FidesWonen een nieuwe manier van samenwerken met de aannemer. Hierbij gunt de opdrachtgever niet alleen het ontwerpen en realiseren van de nieuwbouw aan de aannemer, maar ook het onderhouden ervan voor de langere termijn. Dit betekent dat de aannemer FidesWonen compleet ontzorgt.

Wooncorporatie FidesWonen ontwikkelt Nul-op-de-Meter woningen voor senioren op verschillende locaties in Dirksland en Herkingen. Zo komen er 17 grondgebonden woningen en 11 appartementen op een braakliggend terrein aan het Korteweegje in Dirksland. Verderop in Dirksland sloopte FidesWonen recent de appartementen aan de Margrietlaan. Het plan is om hier 9 grondgebonden woningen te bouwen. In de Oranjestraat in Herkingen komen 5 grondgebonden woningen. Het ontwerp is van de hand van architectenbureau BORN BV BNA te Middelharnis. De architect heeft rekening gehouden met de aanwezige bebouwing waardoor de nieuwbouw mooi integreert in de bestaande omgeving.

De eerste bouwactiviteiten starten volgens planning eind 2017. Vervolgens worden in 2018 de woningen opgeleverd en in gebruik genomen. Binnen enkele maanden organiseert FidesWonen een informatiebijeenkomst voor belangstellenden voor deze woningen en appartementen. De uitnodiging wordt via lokale media en op de website van FidesWonen gepubliceerd. De wooncorporatie biedt de nieuwe woningen via het aanbodmodel aan. Woningzoekenden kunnen op de gebruikelijke manier reageren.

Bij het realiseren van Nul-Op-De-Meter woningen en appartementen wordt onder meer balansventilatie, triple glas, een warmtepomp en zonnepanelen toegepast. Een gasaansluiting is niet meer aanwezig en de woning wekt voor eigen gebruik alle energie op. Voor de toekomstige huurders betekent dit comfortabel wonen met een duidelijk inzicht in het energieverbruik.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden