Nieuwsbericht

Feestelijke opening gerenoveerde 'Nul op de Meter' woningen

Publicatiedatum: 18-07-2018

 

Op dinsdag 3 juli 2018 was het eindelijk zover; de feestelijke opening van de gerenoveerde Nul op de Meter woningen aan de Hyacintenstraat in Sommelsdijk. Onder toeziend oog van de bewoners van de vernieuwde woningen knipten wethouder Van der Vlugt en jongste bewoner van het rijtje woningen Flip, met een reuzeschaar samen een groot geel lint door. Een symbolische afsluiting van een bijzondere renovatie.

Voorafgaand aan het officiële moment blikten Gert-Jan van der Valk (directeur-bestuurder van FidesWonen), wethouder Van der Vlugt (gemeente Goeree-Overflakkee, wethouder duurzaamheid) en John van der Doelen (directeur bouwbedrijf Hazenberg|TBI) terug op het Nul op de Meter project. 'Ik ben er trots op hier te staan, bij de officiële opening van deze unieke renovatie. De bewoners hebben zich altijd positief, en soms kritisch, opgesteld en dat waarderen we zeer,' zegt Gert-Jan van der Valk, directeur-bestuurder van FidesWonen. 'Het verliep niet altijd even soepel en er is vertraging opgelopen in het proces, maar ik denk dat het voor de bewoners wel fijn was dat ze in hun eigen huis en in hun eigen buurt konden blijven wonen. Sommige van hen wonen hier ten slotte al 50 jaar.'

Ook wethouder Van der Vlugt sprak mooie woorden tegen de aanwezigen. 'Ik wil FidesWonen complimenteren met het initiatief voor dit mooie renovatieproject, een plan wat prima aansluit bij de toekomstvisie van de gemeente Goeree-Overflakkee.' Hij verwees naar de tweejarige Flip, bewoner van een van de gerenoveerde woningen die hem hielp met de openingshandeling. 'Het ambitieuze doel van de gemeente Goeree-Overflakkee om als eiland energieneutraal te zijn in 2020 doen we voor zijn generatie. Daarom ben ik blij dat hij mij wil helpen met de officiële handeling.'

De derde spreker van de middag, John van der Doelen directeur van het bouwbedrijf Hazenberg|TBI, gaf aan trots te zijn op het resultaat en de samenwerking met FidesWonen. Zowel voor Hazenberg als FidesWonen was dit het eerste Nul op de Meter renovatieproject en de uitkomst mag er zijn! De leermomenten uit deze baanbrekende verbouwing nemen zij mee naar de toekomst.

De zes woningen in de Hyacintentraat kregen een nieuw 'jasje' en gaan zonder aardgasaansluiting verder. De nieuwe gevels werden tegen de bestaande gevel geplaatst, het nieuwe dak vol met zonnepanelen kwam over het oude dak - de dakpannen en de schoorsteen gingen er wel eerst af. Alleen voor de afwerking van de kozijnen en de installatie van de nieuwe aansluitingen gingen zij binnen aan de slag. Een bodembron van ruim 120 meter diep zorgt voor verwarming. Het resultaat: de huizen verliezen nauwelijks nog energie, wekken meer dan voldoende op. Vandaar de naam Nul op de (energie)Meter!

Wilt u de volledige renovatie in vogelvlucht bekijken? Bekijk dan hieronder de video

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden