Nieuwsbericht

FidesWonen koopt pand Post Nl

Publicatiedatum: 21-11-2012

Wooncorporatie FidesWonen, heeft het pand van PostNL aan de Langeweg in Middelharnis aangekocht om daar het nieuwe hoofdkantoor te gaan vestigen.

Voor een efficiënte dienstverlening is het noodzakelijk dat FidesWonen voornamelijk vanuit één kantoorlocatie gaat werken. Dat zal zeker de dienstverlening voor de huurders, de woningzoekenden en de belanghouders ten goede komen. Nu werken zij nog vanuit drie verschillende kantoorlocaties. De steunpunten in Den Bommel en Dirksland blijven bemand. 

Gert-Jan van der Valk, directeur-bestuurder FidesWonen: “Vanaf januari 2012, direct na de fusie, zijn wij een zoektocht gestart naar een geschikt kantoorpand. Een belangrijk uitgangspunt is dat FidesWonen als maatschappelijke onderneming, graag midden in de samenleving, dichtbij haar huurders en woningzoekenden haar kantoor zou willen vestigen. Ook een goede bereikbaarheid met openbaar en eigen vervoer en een eigen parkeergelegenheid behoorde tot het wensenpakket. En dat valt niet mee….. veel (on)mogelijkheden hebben we tegen het licht gehouden. En dan komt het kantoor van PostNL te koop. Een prachtige locatie die eigenlijk voldoet aan alle uitgangspunten, midden in het centrum van ons werkgebied. Het was eigenlijk te mooi om waar te zijn. Ook de Ledenraad en Raad van Commissarissen reageerden meteen heel enthousiast op deze unieke locatie. Uiteindelijk is het pand op 21 november in eigendom van FidesWonen gekomen.”

Al enkele maanden werkt FidesWonen achter de schermen hard aan de voorbereidingen om tot een bouwvergunningaanvraag te komen. Intussen gaat het pand zo spoedig mogelijk volledig ‘gestript’ worden. Alleen de pilaren en de vloeren blijven intact. Vervolgens wordt het pand opnieuw opgebouwd, ingedeeld, ingericht en aangepast aan de eisen van deze tijd. Op een wijze die FidesWonen in haar kernwaarden heeft staan, ‘eenvoudig en doelmatig’. Daarmee krijgt het pand ook een nieuwe uitstraling die bij deze locatie past. Roos Vastgoedontwikkeling en Studio Architecture gaan FidesWonen daarbij begeleiden. Bij een strakke planning zou het mogelijk moeten zijn dat de wooncorporatie eind volgend jaar gaat verhuizen.

FidesWonen is een wooncorporatie op Goeree-Overflakkee met woningen in de dorpskernen Achthuizen, Den Bommel, Dirksland, Herkingen, Melissant, Middelharnis,Ooltgensplaat, Sommelsdijk en Zuidzijde.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden