Nieuwsbericht

FidesWonen maakt gebruik van nieuw innovatief vloersysteem

Publicatiedatum: 20-06-2013

INNOVATIEF RENOVEREN: FidesWonen maakt gebruik van nieuw vloer-renovatiesyteem

Toen de techneuten van FidesWonen dit voorjaar gezamenlijk de Bouwbeurs in Utrecht bezochten maakten ze kennis met een nieuw vloer-renovatiesysteem van De Hoop Pekso uit Terneuzen. Ze trokken gelijk de conclusie dat dit een uitstekend product voor FidesWonen zou kunnen zijn. De 'Rentovloer' is namelijk een systeem waarbij zeer snel een begane grondvloer van een woning, volledig vervangen kan worden. 

Veel woningen van FidesWonen zijn gebouwd in de jaren zestig of daarvoor. Deze woningen hebben veelal op de gehele of gedeeltelijke begane grond houten vloeren. Een nadeel van houten vloeren is dat de dragers vaak houtrot gaan vertonen, met alle vervelende gevolgen van dien. Renovatie hiervan gebeurde tot nu toe dikwijls door het storten van een betonvloer. Technisch allemaal prima uitvoerbaar echter het ongemak wat dit met zich meebrengt voor de bewoners is een ander verhaal. Vaak duurt het enkele weken voordat er weer vloerbedekking, laminaat of parket kan worden aangebracht omdat de nieuwe vloer langzaam droogt. Dit innovatieve systeem brengt daar verandering in. Voldoende redenen om hier mee aan de slag te gaan. 

Het product is nog maar net op de markt, daarom ontbreekt ervaring bij het plaatsen van de vloer. Leon Blokland, manager Projecten & Techniek van FidesWonen laat daarom een proefproject uitvoeren, een samenwerking met Bouwbedrijf Boeter, met ondersteuning van de fabrikant De Hoop Pekso en leverancier Imabo Esselink. Tijdens deze proef kunnen de bouwvakkers, projectleiders en opzichters met ondersteuning van de leverancier en de fabrikant ervaring op doen met het plaatsen van deze vloer, zodat de toekomstige renovaties zo efficiĆ«nt mogelijk en met de minste overlast voor de huurders uitgevoerd kunnen worden. 

Afgelopen donderdag 30 mei was het zover en zijn wij een kijkje gaan nemen in de woning waar deze proef wordt uitgevoerd. Bouwbedrijf Boeter uit Middelharnis was bezig om de nieuwe vloer aan te brengen. Opzichter Peter Vijfhuizen, die de werkzaamheden in de woning begeleidt, geeft een toelichting. "De renovatievloer is opgebouwd uit gewapende liggers van gerecycled kunststof, isolerende EPS-elementen, dampremmende folie en hierop een underlayment toplaag. Er komt geen constructief beton en ook geen cementdekvloer bovenop. De Rentovloer kent geen droogtijd zodat de bewoners slechts kort nadat de vloer is opgeleverd, de ruimte weer kunnen inrichten en gebruiken. Daarnaast is deze droge vloer ongevoelig voor vocht en water in de kruipruimte." Jan Maliepaard, projectleider bij FidesWonen, vult Peter Vijfhuizen aan. "Het eigen gewicht van de Rentovloer is slechts ca. 30 kg per vierkante meter. Deze eigenschap maakt de vloer zeer geschikt voor renovatie van woningen op lichte funderingen. Aanpassing, herberekening of verzwaring van de bestaande fundering is niet nodig. Bovendien is de Rentovloer vanwege het lichtere gewicht Arbo-vriendelijk. FidesWonen heeft duurzaamheid en energiebewustheid hoog in het vaandel staan en dat is ook een reden om deze vloer toe te gaan passen. De vloer die wij hier hebben verwijderd had een isolatie-waarde van 0,19, de nieuwe vloer een van 3,5. Voor de huurder betekent dit een verlaging van de woonlasten en een verhoging van het wooncomfort. 

Martijn Goedegebuur, namens leverancier Esselink betrokken bij deze proef, is blij met de wijze waarop zij FidesWonen regelmatig bij kunnen staan in het maken van hun keuzes. Hoewel zij niet rechtstreeks leveren aan FidesWonen maar aan de aannemer, willen zij op deze manier graag een steentje bijdragen. Ook Christ van Dommelen van Boeter is zeer te spreken over de manier hoe FidesWonen dit insteekt en daarbij samenwerking zoekt. Een samenwerking waarbij alle betrokkenen in de gehele keten, van fabrikant tot aan de opdrachtgever, vanaf het begin betrokken zijn en eenieder vanuit haar eigen expertise iets kan bijdragen waardoor het eindresultaat en de weg daar naar toe, altijd beter is!

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden