Nieuwsbericht

Officiële onthulling sportiviteitsborden voetbalvelden Goeree-Overflakkee

Publicatiedatum: 17-10-2013

GEZAMENLIJK MOREEL APPÈL DOOR FLAKKEESE VOETBALVERENIGINGEN
Officiële onthulling sportiviteitsborden voetbalvelden Goeree-Overflakkee

Op 12 oktober 2013 werden de eerste tekstborden onthuld van het fairplay project ‘Sportiviteitsborden Voetbalvelden Goeree-Overflakkee’. Deze feestelijke aftrap vond plaats op het sportterrein van DVV ’09 in Dirksland, de initiatiefnemer van dit project. De verschillende teksten op deze borden doen stuk voor stuk een moreel appèl op de spelers, trainers, begeleiders, supporters en bezoekers die zich op en rond de voetbalvelden begeven. Dit geldt voor alle dertien voetbalclubs binnen de nieuwe fusiegemeente Goeree-Overflakkee.

DOEL
Het doel van dit gezamenlijke fairplay project is het tegengaan van verbale en fysieke agressie, onsportief gedrag en pesten op en rond de velden. Na een inventarisatieronde onder de diverse voetbalverenigingen bleek al snel dat het terugdringen van deze zorgelijke maatschappelijke ontwikkeling als een gedeelde verantwoordelijkheid wordt gevoeld en alle clubs graag wilden meewerken.

“Het plezier en de sportiviteit in het spel moeten altijd voorop staan. Als beide op wat voor manier dan ook onder druk komen te staan dan moeten we daar extra op inzetten. Door de gezamenlijkheid en grootschaligheid van dit project hopen we dat onze boodschap overkomt en ons doel wordt bereikt”, aldus de 74-jarige bedenker en projectleider Piet van Zielst.

SPONSORING
Dat dit initiatief op het eiland Goeree-Overflakkee breed wordt gedragen, blijkt ook uit het feit dat het project volledig wordt gesponsord door Flakkeese bedrijven en organisaties. Zoals het Rabobank Innovatiefonds, Woongoed Goeree-Overflakkee, Beter Wonen Ooltgensplaat, Fides Wonen, Esselink/Bouwcenter, Bosman & Kalis Autoschade, Kievit Warmte, TBP Electronics, Tieleman Keukens en Nedlab. Ook leveranciers Plastica Plaat, D-Sign, Instabouw en Bakkerij Koese hebben hun betrokkenheid en goodwill getoond door zeer lage prijzen te rekenen.

UITROLLEN
Vlak na de onthulling op 12 oktober aanstaande zijn de andere bordenpakketten  afgeleverd en geplaatst bij de overige twaalf verenigingen. Een bordenpakket bestaat uit vier sportiviteitsborden en één anti-pestenbord. De sportiviteitsborden komen te hangen aan de lange zijden van het hoofdveld van iedere vereniging en het anti-pestenbord wordt bevestigd op een goed zichtbare andere plek op het sportterrein.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden