Nieuwsbericht

Nieuw “Hart van Dirksland” bereikt hoogste punt!

Publicatiedatum: 18-03-2013

Eens de ‘rotte kies’ van het centrum van Dirksland, nu druk bouwterrein, vanaf zomer 2013 levendige combinatie van appartementen, starterswoningen en diverse welzijnsvoorzieningen. Deze week bereikte Aannemersbedrijf Van den Nieuwendijk het hoogste punt van nieuwbouwplan Hart van Dirksland en dat liet opdrachtgever FidesWonen niet onopgemerkt voorbij gaan. Op de bouwplaats bedankte Gert-Jan van der Valk, directeur-bestuurder van FidesWonen, de medewerkers van de aannemer en de onderaannemers voor het harde werken wat zij tot nu toe verricht hebben. Daarbij kon natuurlijk een drankje niet ontbreken. ‘Het is koud geweest de afgelopen maanden en ik wil jullie hartelijk bedanken dat jullie zo hard hebben doorgewerkt, ondanks vorstverlet, om het bouwproject aankomende zomer op te kunnen leveren. Ik hoop dat een warm gebakken visje jullie inwendig verwarmt’, aldus Van der Valk tegen de aanwezige bouwvakkers.

Appartementen nog te koop

In het nieuwbouwproject Hart van Dirksland bouwt FidesWonen 23 appartementen, waarvan 8 appartementen te koop zijn. De appartementen hebben een vloeroppervlakte van 97 m2 tot 208 m2 en zijn te koop vanaf € 194.000,00. De overige appartementen gaat FidesWonen verhuren, net als de 14 starterswoningen. Alle appartementen zijn middels een centrale lift bereikbaar en hebben een ruime indeling bestaande uit woonkamer, keuken, badkamer, aparte toilet en 2 slaapkamers. Een 3-tal appartement hebben zelfs een 3de slaapkamer. Daarnaast zijn alle appartementen voorzien van een balkon of loggia. In de benedenruimtes van het gebouw aan het Achterdorp vinden diverse instellingen hun nieuwe werkplek. Mediq Apotheken, Careyn Dagverzorging en Wijkuitvliegpost, kinderopvang ’t Voortvarend Scheepje, Centrum voor Jeugd en Gezin Goeree-Overflakkee en Fysiotherapie Koese geven met hun toeloop een impuls aan de levendigheid op het Achterdorp.

 

Toekomstige gebruikers

Het bouwplan Hart van Dirksland is een project van lange adem. Reeds is 2005 is gestart met de ontwikkeling van het plan. Door diverse omstandigheden kwam het project niet gelijk van de grond. Maar in de zomer van 2012 ging uiteindelijk de eerste paal de grond in. Afgelopen periode is ondanks het vaak slechte en koude weer zeer voortvarend gewerkt door de bouwploeg en zijn gemiddeld per dag 25 bouwvakkers op het bouwterrein hard aan de slag. ‘Dat dit niet onopgemerkt voorbij gaat aan de directe omgeving en naaste buren, spreekt voor zich’, aldus Leon Blokland, manager Projecten en Techniek van FidesWonen.’Zoiets realiseren op een inbreilocatie vergt extra inspanning en tijdens de bouw, een continue alertheid van het hele bouwteam. Gelukkig is gebleken dat dit in hele goede handen is bij de projectleider en uitvoerder van Van den Nieuwendijk, die dagelijks tonen dat ze daar uiterst zorgvuldig mee omgaan.’

 

 

De oorspronkelijke bouwplanning lijkt op dit moment haalbaar en dat betekent dat aannemersbedrijf Van den Nieuwendijk de panden aankomende zomer, iets meer dan jaar na de eerste paal, aan FidesWonen oplevert. Dat is natuurlijk voor zowel de omgeving van het bouwterrein als voor de toekomstige gebruikers van de bedrijfsruimten en niet te vergeten voor de toekomstige bewoners erg plezierig.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden